Linoleum Charcoal

  • Linoleum tål inte värme
  • Med tiden får materialet en vacker patina
  • Repor och märken förekommer vid normal användning

Linoleum är ett ytmaterial som är känt för sin elegans och hållbarhet, och som utgör ett gott exempel på hög kvalitet och design samt består av naturliga råvaror – ett hållbart val.

Längd: max 4080 mm
Djup: max 1280 mm
Tjocklek: 12 mm

Utföranden framkant:
Rak träframkant
Rak linoleumframkant

Linoleum är ett naturmaterial av mycket finmalet linoleumgranulat, framställt av vegetabilisk linolja och naturligt sav, tillsatt trämjöl, kalk och färgpigment. Appliceras på spånskiva likt laminat. Som finish används en vattenbaserad akryllack som skyddar ytan.

Linoleum förenar en semiblank yta med en varm, fin struktur, så att den individuella bänkskivan får ett mycket distinkt och individuellt uttryck som är alldeles unikt. Linoleums struktur och yta medför att materialet med tiden uppnår en fin patina. Repor och märken framkommer vid normalt bruk, använd grytunderlägg.

DAGLIG ANVÄNDNING
För att förhindra bestående fläckar rekommenderas att använda värmeunderlägg under blomkrukor, vaser, koppar, glas etc. Om det ändå uppstår fläckar, är det viktigt att ta bort dem så fort som möjligt så att de inte tränger ner i materialet. Utsidan ska rengöras med ett neutralt rengöringsmedel upplöst i vatten.

Om den föreslagna behandlingen ovan inte hjälper, kan fläckar ev. avlägsnas genom att man blöter upp ytan i vatten med vårdande produkter avsedda för linoleum i ca 5 minuter. Tvätta därefter försiktigt med en svamp, trasa eller liknande. Avsluta med att torka upp det smutsiga vattnet med en trasa.

  • Linoleum tål inte värme
  • Med tiden får materialet en vacker patina
  • Repor och märken förekommer vid normal användning
Pris
Slitstyrka
Underhåll