Köksinspiration Gastro ask ostronbeige
Köksbelysning

Ballingslöv tipsar

Köksbelysning

Köksinspiration Nordic varmgrå
Köksinspiration Bistro lindblomsgrön system 10

Köksbelysning i vårt sortiment

Ballingslöv tipsar

Checkar du av listan nedan så bör du ha en dynamisk och funktionell belysning i ditt kök.

  • Belysning i ett kök behöver vara flexibel. Dela därför upp den i olika grupper och använd dimmer på alla enheter så finns det stora möjligheter och anpassa rummets ljussättning efter olika tillfälle och aktivitet.

  • En viktig aspekt att ha med i planeringen av arbetsbelysning i köket är att den ska komma från en punkt som inte skuggas av personen som använder arbetsytan.

  • Det finns olika alternativ gällande armaturer och det gäller att anpassa belysningen efter just ditt kök. Spotlights kan sättas i taket men också i underkant av hyllor eller skåp över arbetsytan. Har du ett kök utan vägghängda skåp och hyllor kan belysningen exempelvis pendlas ner från taket.

  • Stämningsbelysning är viktigt för att köket ska komma till sin rätt. Skuggor, kontraster och ljuskäglor ger ofta mer effekt i ett rum än valet av färg eller material.

  • Pendla gärna ner belysning över matbordet, det ger ett härligt intryck. Tänk på att lamporna ska lysa upp hela ytan utan att blända de som sitter vid bordet. Ett avlångt bord kan ofta kräva flera lampor för att få rätt känsla och effekt.

Hitta inspirerande lösningar för köksbelysning i vår kökskatalog