certifierad montör

Montörens granskande ögon

Gäller det en renovering där befintligt kök ska rivas ut vill jag besöka bostaden innan de nya snickerierna ska beställas. Ofta gör jag besöket tillsammans med Ballingslövs köksarkitekt. På plats i ett tidigt skede kan jag då avläsa hur snickerierna kan anpassas för dragningar av vatten, avlopp och ventilation, men även ge goda råd kring det byggtekniska. I detta skede gör köksarkitekten även en kontrollmätning för att säkerställa att skåp, bänkskivor, listverk och passbitar är exakt anpassade för verkligheten.

Nu kan också den exakta tidsplaneringen för monteringen göras för samordning med övriga hantverkare såsom vvs, elektriker och målare. Ska ny golvbeklädnad läggas ska detta ske innan köket monteras, även elektriker och rörmockare kan göra förberedande arbeten.

Leveransen av snickerierna sker med Ballingslövs egna lastbilar och Ballingslövs egna chaufförer. I god tid aviseras leveransen med uppföljande kontakt från chauffören någon dag innan, samt när bilen är på väg. Det är sådant som skapar trygghet. I normala fallen kan vi som montörer ta emot inredningen, men du kan även köpa till inbärning upp till max tredje våningen samtidigt som du beställer köket hos återförsäljaren. En praktisk lösning.

Köksleveransens hjärta

Med alla leveranser av kökssnickerierna följer en tillbehörslåda, ta reda på den. Här finns bland annat en utförlig monteringsanvisning. Min rekommendation är att du som ska montera läser igenom anvisningen och lär dig vad de olika snickeridelarna heter. Det första du ska använda är stödbenen, du kan därför början med att ta fram dessa.

Sortera och lär dig alla delarna i leveransen genom att fråga dig själv ”Vad är det för något jag håller i handen”? Ställ iordning och skaffa dig en överblick. Då har du skapat bra förutsättningar för att ta första steget i själva monteringe.

Certifierad montör, Peter

Peter tipsar

  • Först och främst, ta rätt på tillbehörslådan

  • Läs monteringsanvisningen noga.

  • Sortera och bekanta dig med alla skåp, lister och tillbehör

  • Väg av golv och vägg. Det avgörande momentet!

  • Montera bänkskåpen först, sen högskåpen och sist överskåpen.

  • Ha koll på och förstå vad passbitsats är.

  • Missa inte att montera dekortäcklisten.

Vill du ha hjälp med montering?

Våra duktiga återförsäljare kan hjälpa till med montering och installation av våra produkter. Så det enda du behöver göra är att njuta av ett färdigt, vackert kök.

Hitta din närmaste återförsäljare här

Checklista köpa kök

Kom igång med din köksresa – ladda ner vår checklista: 10 steg för att köpa kök!

Ladda ned