Vanliga planlösningar i köket
Ballingslöv tipsar

Vanliga planlösningar i köket

Ballingslöv tipsar

Vanliga planlösningar i köket

Planlösning av kök behärskar våra återförsäljare till fullo. Kökets planlösning är unik och Ballingslöv skräddarsyr köket efter just dina önskemål och förutsättningar. Dock finns det ett antal generella planlösningar som är vanliga och effektiva.


Att tänka på
Hur många personer ska få plats i det nya köket och hur vill ni röra er? Det är viktigt att planlösningen för ert nya kök blir så praktisk som möjligt.

Hur många ska kunna sitta vid matplatsen?

Placering av matplatser

Ett mycket enkelt kök, och en vanlig planlösning. Här finns alla kökets funktioner på en vägg. Enkelt, effektivt och lätt att komma åt allt. Dessutom kanske du har befintliga matsalsmöbler som ska finnas kvar. Sakerna nedan kan vara bra att tänka igenom när vi börjar resan mot ditt nya kök.

Planlösning - nytt kök: måttsätt din matplats

Planera för matplatsen

Ni bör ha följande frågeställningar när ni planerar utrymmet för er matplats

  • Vi vill veta hur stort bordet är och hur många stolar som ska få plats runt det.

  • Om ni vill ha sittplatser vid en bardisk eller liknandeså är det viktigt att det känns naturligt att sitta just vid den platsen. Det är bra om möjligheten finns att provsitta rummet och planera köket efter den plats du vill sitta vid.

  • En bardisk fungerar ofta som en perfekt matplats för små ensamma måltider och då är det viktigt att få en naturlig och trevlig plats att sitta vid t.ex. med utsikt genom ett fönster eller mot en TV.

Testa luckdesign, bänkskiva och handtag i vår simulator

Valet av kökslucka, bänkskiva och handtag formar köket. I vår simulator kan du prova dig fram i vårt breda sortiment och hitta det du gillar allra mest innan du går vidare och planerar just ditt kök.

Boka ett fysiskt möte med en återförsäljare

Mötet äger rum i butiken med den köksexpert du valt i bokningen. För det är just vad våra återförsäljare är, köksexperter. Med deras hjälp får du ett kök som passar just ditt hem och dina behov.

Rita ditt kök – kom igång och gör själv en egen första ritning

Här kan du snabbt och enkelt på egen hand rita ditt nya kök i din egen hemmiljö. Bra för dig som vill planera lite själv och få en grov ritning innan du går till en återförsäljare för vidare planering av ditt kök.

I vår kökskatalog hittar du många inspirerande planlösningar för köket

Inspireras av vår katalog