Köksinspiration Gastro ask ostronbeige
Ballingslöv tipsar

Köksbelysning

Ballingslöv tipsar

Hitta rätt belysning och skapa dynamik

Köksbelysningen är viktigare än vad många till en början tror. Faktum är att bra belysning hjälper dig att lyckas när du lagar mat i ditt kök och med rätt typ av belysning skapar du dessutom en trivsam miljö. Med dimmers kan du variera ljusstyrkor. Din köksbelysning bör vara anpassad både för vardag och fest – dimmers är därför ett utmärkt val. Dessutom sparas energi vilket gör dem till ett miljövänligare alternativ.


Att tänka på
Köksbelysningen behöver vara flexibel. Dela upp belysningen i flera grupper och sätt en dimmer på varje grupp så har ni stora möjligheter att anpassa köksbelysningen efter tillfälle och aktivitet. Tänk på att belysningen ska vara anpassad både för vardag och fest.

Köksinspiration Nordic varmgrå
Köksinspiration Bistro lindblomsgrön system10

Testa luckdesign, bänkskiva och handtag i vår simulator

Valet av kökslucka, bänkskiva och handtag formar köket. I vår simulator kan du prova dig fram i vårt breda sortiment och hitta det du gillar allra mest innan du går vidare och planerar just ditt kök.

Boka ett fysiskt möte med en återförsäljare

Mötet äger rum i butiken med den köksexpert du valt i bokningen. För det är just vad våra återförsäljare är, köksexperter. Med deras hjälp får du ett kök som passar just ditt hem och dina behov.

Rita ditt kök – kom igång och gör själv en egen första ritning

Här kan du snabbt och enkelt på egen hand rita ditt nya kök i din egen hemmiljö. Bra för dig som vill planera lite själv och få en grov ritning innan du går till en återförsäljare för vidare planering av ditt kök.

Ballingslöv tipsar

Checkar du av listan nedan så bör du ha en dynamisk och funktionell belysning i ditt kök.

  • Belysning i ett kök behöver vara flexibel. Dela därför upp den i olika grupper och använd dimmer på alla enheter så finns det stora möjligheter och anpassa rummets ljussättning efter olika tillfälle och aktivitet.

  • En viktig aspekt att ha med i planeringen av arbetsbelysning i köket är att den ska komma från en punkt som inte skuggas av personen som använder arbetsytan.

  • Det finns olika alternativ gällande armaturer och det gäller att anpassa belysningen efter just ditt kök. Spotlights kan sättas i taket men också i underkant av hyllor eller skåp över arbetsytan. Har du ett kök utan vägghängda skåp och hyllor kan belysningen exempelvis pendlas ner från taket.

  • Stämningsbelysning är viktigt för att köket ska komma till sin rätt. Skuggor, kontraster och ljuskäglor ger ofta mer effekt i ett rum än valet av färg eller material.

  • Pendla gärna ner belysning över matbordet, det ger ett härligt intryck. Tänk på att lamporna ska lysa upp hela ytan utan att blända de som sitter vid bordet. Ett avlångt bord kan ofta kräva flera lampor för att få rätt känsla och effekt.

Hitta inspirerande lösningar för köksbelysning i vår kökskatalog

Inspireras av vår katalog