Herrgård

Moodboard Herrgård - by Mija Kinning

Vi gav Mija Kinning, en av Sveriges mest erfarna inredningsexperter, uppdraget att formulera sina bästa råd och inspirationstips om kök.
Här delar hon med sig av sina kunskaper!

moodboard-mija.png

Det klassiska herrgårdsköket med en tvist

Det klassiska herrgårdsköket med en twist.

Det klassiska herrgårdsköket med en twist

”Det lantliga köket kännetecknas av den platsbyggda känslan, att köksinredningen “är” rummet. Spegeldörrar och vackert trä är detaljer som ger det lantliga köket sin charm.

En porslinsho med utsmyckad hög kran, ett inbjudande vitrinskåp, skafferi, liksom gammeldags knoppar är andra inspirerande ting att lägga märke till. Traditionella detaljer tillsammans med inbyggd modern funktion gör köket till en trivsam plats att laga mat och samlas i.

Lådmotorer, anpassad inredning i skåp och genomtänkt teknik syns inte men gör stor skillnad. Med oväntade materialbrytningar och effektfulla detaljer blir det lantliga köket klassiskt med en uppdaterad twist.”Moodboard Herrgård

Mija Kinning Moodboard - Herrgård

En mörk bänkskiva (svart mönstrad mitt i bilden) med pondus är en modern twist på den traditionella marmorbänken.


Vitrinluckorna är ännu vackrare med infällt rökfärgat glas.


Kran med porslinsvred är en klassisk skönhet.


En mörk bänkskiva i trä skapar trivsel och gör köket intressant.

Ett urval av produkter som används i detta Moodboard

  • Star vit

  • Tradition - Vitrinlucka DX

  • Tradition - Takanslutning

  • Tradition - Vitrinlucka TBT

  • Keramik Nero Marquina

  • Silestone Lyra

  • Bistro vit

  • Tapwell Classic FME184

Kombinera material

Kombinera material

Den mörka bänkskivan i det här köket skapar trivsel och gör köket intressant. Knopparna är i snygg borstad metall som är ett material som lämpar sig väldigt väl på produkter som brukas ofta, då det är mindre känsligt för repor än det polerade stålet.

Detaljer

Detaljer

Traditionella detaljer tillsammans med inbyggd modern funktion gör köket till en trivsam plats att laga mat och samlas i. Lådmotorer, anpassad inredning i skåp och genomtänkt teknik syns inte men gör stor skillnad. Med oväntade materialbrytningar och effektfulla detaljer får det klassiska lantliga herrgårdsköket en uppdaterad twist.