Ek

Moodboard Ek - by Mija Kinning

Vi gav Mija Kinning, en av Sveriges mest erfarna inredningsexperter, uppdraget att formulera sina bästa råd och inspirationstips om kök.
Här delar hon med sig av sina kunskaper!

moodboard-mija.png

Smakfulla ytor och öppen förvaring

Köksmagi med ek på nya sätt

Köksmagi med ek på nya sätt

"Den magi som skapas med trä är oslagbar.Trä skapar omedelbart värme, harmoni och liv i ett rum. Massivt trä patineras och blir vackrare med tiden, men även en yta i vackert ådrat faner kan ha en fantastisk karaktär.

Ek är ett hårt träslag som kan bearbetas till många nyanser, från tjärsvart till vitoljat ljus.

Att kombinera organiska träytor med textil, keramik eller kakel i starka färger är effektfullt och skapar personliga rum. I hem med öppen planlösning kan man med fördel låta vardagsrummets toner återkomma i köket. Laborera gärna med säsongens färgskala i utbytbara textilier och växter."Moodboard Ek

Mija Kinning Moodboard - Bistroköket

Ek är ett mångsidigt träslag med tydlig personlighet.En slät eller ram försedd lucka i ek upplevs som väldigt olika. Titta på nära håll och från distans. Hur stort är ditt kök


Njut av träkanten genom att låta den synas i öppna skåp eller mellanrum.


Handtag eller grepplist? Hand och öga är lika viktiga.


Tänk på att mattan kring matbordet skall vara stor nog att rymma utdragna stolar (och helst tillräckligt mjuk för barfotafrukost).

Ett urval av produkter som används i detta Moodboard

  • Gastro ek vitpigmenterad

  • Wood - ek

  • Metro ek vitpigment

  • Line ek vitpigment

  • Keramik Zaha Stone

  • Marmor Carrara C

  • Vola 590

Kombinera material

Kombinera material

Att kombinera organiska träytor med textil, keramik eller kakel är effektfullt och skapar personliga rum. I hem med öppen planlösning kan man med fördel låta vardagsrummets toner återkomma i köket. Laborera gärna med säsongens färgskala i utbytbara textilier och växter.

Köket Wood

I köket Wood finns känslan att vardagsrummet har fått flytta in. Fina objekt i keramik har kombinerats med en större sittplats där textilier har fått matcha träslaget Ek.

Trä i kombination med rostfria ytor tar fram det bästa av två härliga ytor.