Storyn om Ballingslöv

Storyn om Ballingslöv

Historien om Ballingslöv AB är på många sätt historien om svenska kök och hem. Nedan finns lite fakta om Ballingslöv AB samt några få utvalda höjdpunkter genom åren.
Ballingslöv AB ingår i koncernen Ballingslöv International AB. Ballingslöv International AB innefattar flera koncept inom kök, bad och förvaringslösningar och är representerade i stora delar av Europa. Ballingslöv International ägs till 100 % av Stena Adactum AB.

 • Disponent Albin Svensson

  Disponent Albin Svensson

  När disponent Albin Svensson 1929 grundade AB Ballingslövs Träförädling blåste funktionalismens vindar. Det som tidigare hette Salongen framhölls nu som Var Dags Rum – ett ljust och lättstädat rum med plats för barn och lek istället för tunga matsalsmöbler och dammsamlande draperier. I köket lyftes rationalitet, standardisering och förenkling fram som moderna löften om framtiden.

 • Fabriken i Ballingslöv

  För fabriken i Ballingslöv innebar detta en möjlighet till specialisering. Genom framsynta investeringar i maskiner, samt en hög arbetsglädje och ansvarskänsla som kom att kallas ”Ballingslövsandan”, positionerade sig den lilla orten i norra Skåne som en viktig aktör på den svenska marknaden. Det måttsystem med flexibla moduler för kök som man utvecklade kom till och med att bli grunden för det som sedermera skulle bli Svensk Standard. Klicka så tar vi dig på en rundvandring i fabriken som den ser ut idag.

 • 90 år av Ballingslövsanda

  I nästan nittio år har vi i fabriken i Ballingslöv fortsatt att bygga svenska kök efter tidens behov och önskemål. Vi har sett trender komma och gå, och vi har konsekvent hållit fast vid vår tanke att kvalitet och erfarenhet gör det möjligt att bana ny mark. Vi har behållit det vi vet fungerar, men är alltid nyfikna på nya lösningar. Vi bygger kök, bad och förvaring med samma Ballingslövsanda nu som då. Idag talar vi gärna om Var Dags Glädje. För det är just vad vi tycker att ett bra kök skall vara, både nu och i framtiden: en källa till vardagsglädje.

En historia i bilder

Det har givetvis hänt oerhört mycket på denna resa. Men vi har ändå försökt att plocka ut några "höjdpunkter" genom åren.