Diskho

Diskho

Diskho eller vask och blandare sätter slutlig finish på ditt kök. Behöver du dubbel diskho? Ska diskhon vara nedfälld, underlimmad eller heltäckande? Vi har diskhoar i flera former och storlekar. I ett stort kök kan en mindre rund diskho vid köksön vara praktisk att komplettera den vanliga och kanske större diskhon med. Det underlättar när många kockar skall laga mat samtidigt. Att välja diskho eller vask handlar oftast om en prioritering av arbetsyta. Hur mycket plats det finns för vaskskåpet och hur ska ni använda diskhoarna? Ett tips är att ha ett separat skåp för sopsortering eller att ha ett lite bredare skåp under vasken.
Ytterligare ett tips kan vara att ha två stycken utdragbara vaskskåp bredvid varandra. Detta ger dig möjlighet att stå bredvid sopsorteringen men framför vasken samtidigt.

Att tänka på

Placera blandaren så att vattnet inte skadar bänkskivan. Många vaskar har idag ingen plats för blandaren i plåten utan denna ska istället monteras i bänkskivan bakom vasken. Tänk då på att det kommer att bli blött här. Så fort du tar i blandaren med blöta händer rinner vattnet ner på bänkskivan.

 • Ska du handdiska ofta?

  Ska du handdiska ofta?

  – Välj två rejäla hoar och avrinningsyta. Med två vaskar får du dessutom en bra flexibilitet i köket och kan ha smutsiga saker i den ena samtidigt som du sköljer grönsaker i den andra. Praktiskt!

 • Vill du kunna diska plåtar från ugnen?

  Vill du kunna diska plåtar från ugnen?

  – Välj en ho med en bredd på minst 50cm. Då har du en rejäl ho som tål tuffa tag. Har man ett sopskåp av den större modellen, vilket idag är ganska vanligt, så kan man sätta in en ännu bredare ho.

 • Vill du ha en slaskvask för matlagningen?

  Vill du ha en slaskvask för matlagningen?

  – Välj en liten vask och utrusta den med avfallskvarn eller vred för korgbottenventilen. Den här modellen kan även vara praktisk när man tinar frysta matprodukter.

 • Är ni flera som arbetar i köket samtidigt?

  Är ni flera som arbetar i köket samtidigt?

  -Sätt in en extra vask. Den här lösningen passar extra bra om man har en köksö. Då blir matlagningen mer flexibel och det blir roligare att vara flera.

 • Hur ska hoarna placeras och monteras?

  Hur ska hoarna placeras och monteras?

  Rostfri diskbänk. En enkel, billig och klassisk lösning. Det finns få produkter i ett kök som kan hålla nere kostnaden utan att kompromissa med kvalitet eller funktion så som en diskbänk.

 • Nedfälld vask...

  Nedfälld vask...

  ...är det enklaste och billigaste sättet att montera en vask näst efter den rostfria diskbänken. Kvalitets- och funktionsmässigt finns det dock bättre lösningar, eftersom vaskens kant gör den svår att håll ren och torr.

 • Underlimmad vask

  Underlimmad vask

  Vill du att bänkskivans material ska synas kan du välja att lägga vasken helt under bänkskivan. Det är lätt att hålla rent och torrt men du riskerar att slå i kanten med glas och porslin.

 • Insvetsad vask

  Insvetsad vask

  Vissa material kan användas till både vask och bänkskiva, exempelvis Corian®. Vasken och bänkskivan svetsas då samman till en skarvfri och mycket hygienisk lösning. Placera blandaren så att vattnet inte skadar bänkskivan.

 • Planlimmad vask...

  Planlimmad vask...

  ...är i det närmaste en skarvfri lösning vi kan komma. Egenskaperna för bänkskivan blir nästan desamma som för en rostfri diskbänk. Lätt att hålla ren och torr. Detta är extra praktiskt om du har ett hårt material som sten, då du annars riskerar att slå i kanterna med glas och porslin.