Fördelar med ett kök från Ballingslöv

Kökslåda - Design Box® i trä

Design Box® i trä

Till köksskåpen i sortimentet Classic finns kökslådor i trä som ett tillval. Sidor och bakstycke är av massiv vitpigmenterad ask. Lådan använder ett funktionellt skensystem från Blum som har möjlighet att justeras i sid- och höjdled samt vinkeln på lådfronten. Lådan är också mjukstängande och har samma funktionalitet som Design Box i plåt samt har samma invändiga mått men har endast djup 500 mm.

Läs mer om Design Box® i trä
Kökslåda - Design Box® i plåt och glas

Design Box® i plåt och glas

Du väljer själv om du vill ha lådan i klassiskt och stilrent vitt eller i vår trendriktiga gråa kulör. Utöver färgen på lådan får du ytterligare möjligheter att designa även insidan på köket. Lådsidan kommer i vackert klart glas eller i plåt.

Läs mer om Design Box® i plåt och glas
Kökslåda - Projekt

Projektlådan

För projektmarknaden finns en enklare låda att tillgå. Lådan är försedd med enkla sidor av grå metall, utdragsstopp, botten av spånskiva, dubbla rullfunktioner med plåtglidlister, ej fullutdrag och med mjukstängning som tillval.

Läs mer om Projektlådan

FÖRDELAR MED ETT KÖK FRÅN BALLINGSLÖV

Vi vet kort sagt en hel del om kök. Oavsett vad du faller för i vårt sortiment får du alltid massor av fördelar när du väljer Ballingslöv. Några av dessa ser du här.
I mer än 80 år har vi byggt kök med omsorg, kvalitet och stor lyhördhet. Vi har sett de flesta planlösningar och hunnit optimera detaljer som passar olika kök. I vårt sortiment finns traditionella kök och framtida designklassiker.

 • Omsorg och tradition före slit och släng

  Omsorg och tradition före slit och släng

  Vi på Ballingslöv har våra rötter i den skånska naturen. Här har vi tillverkat våra produkter med stor omsorg sedan 1929. Vi är stolta över att föra traditionen vidare och alltjämt leverera unika kök utan kompromisser. Du får en produkt som håller över tiden.

 • Ballingslöv Design Box®

  Ballingslöv Design Box®

  Insidan räknas – interiören på våra lådor är designade i vitt. Du kan välja mellan lådsidor i klarglas eller plåt. Vi tror att just sådana detaljer gör dig än mer förtjust i ditt nya kök – år ut och år in.

  Mer läsning?

 • Erfarenhet i ryggen, blicken framåt

  Vi kan trä och har mycket att erbjuda. Våra massiva luckor är just massiva. Våra omtyckta fanérade luckor är tillverkade av noggrant utvalda stockar för att få en vacker mönsterbild. I vår egen fabrik tillverkar vi ditt kök. Lucka för lucka.

  Se filmen från fabriken här!

 • Ta tillvara på utrymmet

  Ta tillvara på utrymmet

  Vi vet att god förvaring skapar bättre förutsättningar för arbetet i köket. Vår låda är hela 550 mm djup. Det innebär i praktiken att du i bara en lådhurts t ex får plats med 2 extra mjölpaket (och tänk då på hur mycket det blir i ett helt kök!) jämfört med majoriteten av aktörerna på marknaden.

 • Vi levererar kök, inte bitar

  Vi levererar kök, inte bitar

  När vi levererar köket hem till dig är skåpen redan färdigmonterade med luckorna på plats. Allt är förberett för att ditt kök snabbt och säkert skall bli gediget och precis så som du beställt det. Att skåpen är klara vid leverans är förstås smidigt, men den stora fördelen är att du får ett perfekt kök utan glapp och glipor.

 • garanti_20

  En långvarig affär

  Ballingslöv är ett tryggt val. Vi ger dig hela 20 års garanti på lådor och gångjärn och 10 års garanti på stommar. Att det är en investering som höjer värdet på ditt boende är också en trevlig effekt.

 • Från trä till kök

  Från trä till kök

  Trä är ett levande material och har sina egenheter. Det är därför samma hantverkare bygger ihop hela skåpet och ser till att det pressas under högt tryck, pluggas med massiva pluggar och limmas.

 • Smidigt hela vägen

  Smidigt hela vägen

  Vi tar ansvar hela vägen. Därför levererar vi våra produkter hem till dig i egna lastbilar som körs av våra egna chafförer. De är alla utbildade i ECO-driving.

 • Kökets slitvargar

  Lådorna knuffas på, dras i, belastas och används ofta. Vi vet det, och har tagit med det i beräkningen när vi bygger dina lådor. Du kommer känna det i handen redan när du provar en låda från Ballingslöv. Dessutom har vi mjukstängning som standard på alla lådor. Det kommer dina öron att glädjas åt!

  Se filmen om våra smarta lådor här!

 • Installation

  Installation

  Våra duktiga återförsäljare kan hjälpa till med montering och installation av våra produkter. Så det enda du behöver göra är att njuta av ett färdigt, vackert kök.

  Läs mer om montering här!