Träffa Robin

Träffa Robin

Att köpa ett nytt kök innebär till stor del att göra val, väldigt många val. Därför är det tryggt att få professionell hjälp hos Ballingslövs certifierade återförsäljare. Genom kunskap och erfarenhet skapar köksexperterna vardagsglädje. Robin är en av dem.

Robin är återförsäljare i Malmö

Jag har arbetat som kökssäljare under större delen av mitt liv och blir lika inspirerad varje gång jag har förmånen att planera ett nytt kök. Det är sann vardagsglädje för mig.

Köksbilder

Min bild av det kök jag tycker mest om är fylld med känslor och roliga stunder med de personer jag trivs bäst med. Jag tänker då på köket i fritidshuset vid en sjö i Småland. Här finns ett stort mått av trivsel och glädje. Huset är familjens samlingspunkt och köket är trots sitt lilla format ett rum jag älskar. Just när jag säger detta längtar jag dit.

bistro linköpingbistro linköping

Robin - en vardagsglädjespridare

Det är den praktiska planeringen av ett kök som är grunden för det vi kallar vardagsglädje. Jag förespråkar gärna två ugnar och en bred spishäll för att skapa de bästa möjligheterna för matlagning. Mitt kök har även mycket bänkytor. En bra idé är 70 cm djupa bänkskivor som även ger köket ett annorlunda uttryck.
Jag vill gärna utnyttja den nya teknologin som på flera sätt är inbyggd som standard hos Ballingslöv men som även finns i flera smarta tillval. Belysningen med LED gör köket både praktiskt och estetiskt tilltalande, för att inte tala om lådornas funktioner vad gäller öppning och stängning.

Här får man vara petig

När behovsanalysen är klar, hembesöket gjort och en summering är klar, är det dags att lägga pusselbitarna på plats. Nu förstår alla att en stor del av ett bra köksförslag är det förberedande arbetet. Köket presenteras på ett verkligt sätt med tredimensionella ritningar – det är nästan som om kunden står i sitt kommande kök. Därmed kan de sista besluten enkelt avgöras.

Se på möjligheten att öppna upp köket och skapa mer yta för det trivsamma umgänge som ett stort kök gärna bjuder in till.


Satsa på stora bänkytor, gärna med 70 cm djupa bänkar som bidrar till mer yta och ger karaktär.


Jag föreslår två ugnar. Det ger möjligheten att tillaga flera rätter samtidigt och varmhållning av maten när ni är flera vid middagen.


Välj gärna en bredare spishäll som jag tycker ger matlagningen den plats den är värd.


Berätta om ditt drömkök

Intervjun med kunden och uppmaningen "berätta om ditt drömkök" är en intressant del i mitt arbete. Ju mer jag vet om personerna, huset och hemmet, ju bättre förutsättningar har jag att förverkliga kundens köksdröm. Huset har ofta en "röd tråd" som jag vill följa; det handlar om att "sy ihop helheten".

Den trygga rådgivaren

Min erfarenhet av mer än tusen ritade unika kök innebär en rik källa av erfarenhet som kommer kunderna tillgodo. Med den bakgrunden har jag även en trygghet i mig själv som rådgivare. Mitt måtto är att köparen ska känna att det blir bättre än de tänkt sig!

Tänk utanför boxen

Är det möjligt att "öppna upp" och skapa mer köksyta? Den frågan ställer jag ofta till kunderna. Min roll är att få dem att tänka utanför boxen, det är annars lätt att vara fastlåst i hur tidigare kök var planerat. Möjligheterna med Ballingslöv är ju så stora.
I kökskatalogen finns ett rikt utbud av lösningar; studera och markera personliga önskemål. Det samma gäller utställningen som vi återförsäljare erbjuder. Jag tar med mig kunden på en grundlig genomgång av lösningar och presenterar produkterna. Men låt besöket få ta tid; vandra runt, stanna upp och samla på intrycken.