Träffa Jonna

Träffa Jonna

I varje Ballingslöv butik arbetar en eller flera köksarkitekter. Engagerade experter som med erfarenhet, know-how och kompetens gör verklighet av stora eller små köksdrömmar. Tillgång till en personlig köksarkitekt är en service som räcker hela vägen: från planering till installerat kök. Jonna är en av dem, hon arbetar på Ballingslöv Arninge och kan mycket om köksplanering.

Jonna är återförsäljare i Arninge

Det absolut roligaste med mitt jobb är att jag får träffa så många olika typer av människor och att ingen dag är den andra lik.

Bakom kulisserna

Hej Jonna!
Du arbetar på Ballingslöv i Arninge, berätta vad som är roligast med ditt jobb?


Det absolut roligaste är att jag får träffa så många olika typer av människor och att ingen dag är den andra lik. Att få äran att hjälpa mina kunder designa sina drömkök är ett perfekt jobb för mig - jag får både vara kreativ och få utlopp för mitt stora inredningsintresse.

Vad i sortimentet hos Ballingslöv tycker du mest om att presentera just nu?
Just nu brinner jag lite extra för naturnära toner och en blandning av olika nyanser och material som går lite ton i ton.
En mix där modern design möter naturen. Vitvaror med nya praktiska finesser är också roligt, jag välkomnar innovation som förenklar vardagen på ett snyggt sätt.

Vad engagerar dina kunder i planeringen av kök?
Kan mina förslag på lösningar och funktioner ge kunderna en ”aha”-upplevelse känner jag direkt att förtroendet och tilliten till mig som köksarkitekt ökar. Då brukar engagemanget komma också. De flesta har en fråga eller ett önskemål de brinner extra för, så jag brukar börja med att ta fram en lösning på just det. I dessa lägen märker man tydligt att hela processen får fart och att kunden på riktigt vågar börja drömma om att laga mat i sitt nya kök.


Olivia - en vardagsglädjespridare

Ser du någon trend i valet av kök?
Ja. Det är ganska tydligt att sociala medier har fått ett stort inflytande i valet av både kök och materialval Det är många inredare och influensers som tar ut riktningen på vad som är hetast just nu. Till exempel är gränsen mellan kök och vardagsrum allt mindre uttalad inte bara i sättet vi umgås utan även i inredningen.

Finns det fällor att undvika när man planerar ett nytt kök?
Många missar att ge sig själva tiden att reflektera, och även utrymme att hinna ändra sig - något jag ser som en av de viktigaste punkterna i planeringen. Man skall ge sig det utrymmet, för planeringsprocessen föder ofta nya tankar, man upptäcker möjligheter. I slutändan vill jag att min kund skall känna sig helt trygg i att vi fattat bäst beslut, att vi gått igenom alternativ och landat klokt. Rätt kök ska både vara snyggt, funktionellt och personligt anpassat - och det är okej att ändra sig längs vägen!

Planera som ett proffs

Köket hos mig är en social yta och ett funktionellt rum för 2 matlagning. Här umgås hela familjen tillsammans. Vi äter god mat, bakar, läser läxor och skrattar. Köket är vardagspusslets hjärta där reflektioner, intryck och upplevelser från veckan diskuteras och blandas med härliga matupplevelser. Därför har även andra saker än strikt köksliga sin dedikerade plats här. Pennvässare och mobilladdare ligger i egna fack i kökslådan och far inte runt på svaj.

Dagdrömmar om kök

Mitt drömkök lever i mina tankar dagligen. Det är ett kök med stora arbetsytor med en stor funktionell och social köksö i ljusa naturnära toner. En plats för allt från långkok till enkla luncher och nygräddade scones… Jag tänker mig en nästintill underhållsfri bänkskiva som det kan bakas och hackas grönsaker direkt på utan problem. I drömköket finns bra arbetsbelysning och små detaljer som skapar mysfaktor: levande ljus, växter och textilier. Köket som rymmer hela familjens sysslor samtidigt är mitt drömkök.

Jonnas inspo-favoriter

App: Pinterest. Den härliga blandningen och rekommendationerna som ofta får mig på avvägar från det jag egentligen sökte håller mig uppdaterad och nyfiken.


Restaurang: BROMS på Karlavägen i Stockholm. Atmosfären, inredningen och maten är en riktigt bra kombination som får mig på gott humör


Instagramkonto: Devolkitchens med sina härliga kök. Likaså Est_living kan hypnotisera mig länge.


inspo-pinterest-insta.jpg

Inspiration finns överallt, tappa inte bort den!

Ta för vana att mappa upp album i telefonen så är det enkelt att göra moodboards och hitta rätt bland skärmdumpar och snapshots!