Vanliga planlösningar i köket

Vanliga planlösningar i köket

Planlösning av kök behärskar våra återförsäljare till fullo. Kökets planlösning är unik och Ballingslöv skräddarsyr köket efter just dina önskemål och förutsättningar. Dock finns det ett antal generella planlösningar som är vanliga och effektiva.

 • Det raka köket

  Det raka köket

  Ett mycket enkelt kök, och en vanlig planlösning. Här finns alla kökets funktioner på en vägg. Enkelt, effektivt och lätt att komma åt allt.

 • L-kök

  L-kök

  En av de mest förekommande planlösningarna i skandinaviska hem. Bra med bänkyta som gör matlagning både enkel och rolig.

 • Förvaring i högskåp

  Förvaring i högskåp

  Högskåp ger massor av förvaring, bl a för skafferi. Högskåpen kan dessutom skapa en effektiv avskiljare i kök med öppen planlösning.

 • U-kök

  U-kök

  Maximalt med bänkyta vilket skapar utmärkta förutsättningar för en bra arbetsmiljö i köket. I ett U-kök är det en fördel om man tycker om att arbeta nära varandra då ytorna i köket kan bli ganska små. I våra hörnskåp får du plats med mycket förvaring.

 • Parallellkök

  Parallellkök

  En planlösning som är väldigt vanlig i såväl lägenheter som i villor. Man når snabbt och effektivt alla skåp och nödvändigheter i köket. Tänk på att göra passagen så pass bred att minst en person kan arbeta i köket samtidigt som någon annan passerar.

 • Kök med köksö

  Kök med köksö

  En köksö är ett utmärkt ställe för placering av spisen eller en extra vask. En av de stora fördelarna med en köksö är att man kan arbeta från alla sidor av bänkskivan. Köksön fungerar dessutom oftast som en samlingsplats för umgänge.

Hur många ska kunna sitta vid matplatsen?

 • Placering av matplatser

  Placering av matplatser

  Ett mycket enkelt kök, och en vanlig planlösning. Här finns alla kökets funktioner på en vägg. Enkelt, effektivt och lätt att komma åt allt. Dessutom kanske du har befintliga matsalsmöbler som ska finnas kvar. Sakerna nedan kan vara bra att tänka igenom när vi börjar resan mot ditt nya kök. Läs mer här bla bla bla...